Agile Leadership
in Practice

Din uddannelse i agil ledelse

Agile Leadership in Practice

Stadig flere virksomheder vælger Agile som ramme for udvikling af deres produkter. Agile transformationer bør dog altid starte med, at ledelsen bliver klædt virkeligt godt på. Det sker bare sjældent.

Agile er et paradigmeskifte, som kræver ny indsigt og kilometer i benene. Som leder kan du nemt føle dig usikker på, hvordan du skal agere. Denne uddannelse går ud på at give dig den forståelse og den træning, du har brug for i praksis.

Som deltager vil du blive udfordret igennem hele uddannelsesforløbet. Og du vil gennemgå en personlig udvikling, der bidrager til at opbygge den ballast og ro, du har brug for i din rolle som leder i en agil kontekst.

Hold 10 er åben for tilmelding

Tilmeld

Alle agile transformationer bør starte med at ledelsen bliver klædt virkeligt godt på. Det gør de bare sjældent.

Bliv klar til at agere som leder i en agil kontekst

Uddannelsen er skræddersyet til dig, der er leder i en virksomhed og bruger agile som redskab. Du har personaleansvar for et eller flere teams, der arbejder agilt og vil gerne arbejde med det, du lærer undervejs på uddannelsen.

Efter uddannelsen:

 • Du har en indgående forståelse for det agile paradigmeskifte, hvorfor og hvornår agile giver mening og kan forklare det til andre
 • Du forstår det agile mindset og den kultur, der understøtter agile bedst
 • Du forstår, hvordan dit personlige lederskab kan understøtte agile teams, og du har fået indsigt i, hvordan din egen adfærd kan hæmme eller fremme tillid og samarbejde
 • Du forstår, hvad der kendetegner en agil organisation, herunder Transformation Mastery, Technical Mastery og Business Mastery
 • Du kan agere som leder i en agil kontekst
Foto af Isabel Monera Mortensgaard

Uddannelsesforløb

Indledende interview med underviser

Modul 1: Agile, den agile organisation og den agile leder

DAG 1

Hvad er agile, og hvorfor har vi brug for det?

På første halvdel af modul 1 arbejder vi med fundamentet for agile og det empiriske mindset. Vi taler om, hvornår og hvorfor agile giver mening. Desuden tager vi et grundigt dyk ned i vores organisatoriske arv og undersøger, hvilke logikker der ligger til grund for den traditionelle organisation – og hvilke af dem vi skal efterlade/tage med videre.

DAG 2

Agil organisation og agil ledelse

På anden havdel af modul 1 arbejder vi med den agile organisation ud fra overbevisningen om, at alle ledere har brug for at vide ”what great looks like”. Så hvad er den agile organisations centrale kendetegn? Og hvordan adskiller agil ledelse sig fra traditionel ledelse?

Der etableres mastermind coaching-grupper, som skal arbejde med konkrete ledelsesmæssige udfordringer.

Du tager et Hogan Assessment. Derefter får du individuel tilbagemelding på din personlighedstest.

Modul 2: Det personlige lederskab i en agil kontekst

DAG 3 & 4

Det personlige lederskab i en agil kontekst

På dette modul sætter vi fokus på det personlige lederskab.

Hvorfor er personligt lederskab vigtigt i en agil organisation? Hvad gør du (bevidst eller ubevidst), der fremmer eller hæmmer agile teams? Hvorfor har vi som mennesker så svært ved at fokusere på værdiskabelse, når vi bliver udfordret på vores sociale tryghed? Hvordan kan vi ændre egen og andres adfærd?

Du skal arbejde med et konkret personligt ledelseseksperiment

Mastermind coaching-grupperne fortsætter

Modul 3: Den agile organisation som system med teamet som midtpunkt

DAG 5 & 6

Agile Mastery

Din organisation er ikke en maskine. Den er et komplekst system, som du kan påvirke, hvis du kan se dens mønstre og genkende dens mekanismer. På dette modul undersøger vi i særlig grad, hvordan du kan optimere betingelserne for team-autonomi igennem ledelse, design og psykologisk sikkerhed.

Du skal skrive en afsluttende opgave på max 8 sider om din rejse på uddannelsen og hvordan du vil omsætte din læring i praksis

Mulighed for at tage Professional Agile Leadership / PAL-Ecertificeringen fra scrum.org

Modul 4: ALIP Certificeringen

DAG 7

ALIP-certificeringen

Modul 4 er vores eksamensdag. Med udgangspunkt i pointerne fra din opgave skal du afholde et oplæg på 15 minutter. Herefter vil du modtage struktureret feedback fra dine medkursister og undervisere.

Download uddannelsesbeskrivelse

Hvad siger tidligere deltagere?

Hvad får man egentlig ud af Agile Leadership in Practice? Hvem retter det sig mod, og hvilke redskaber giver det? Vi mødtes med Thomas Algot Søllested, som er tidligere deltager på uddannelsen, og sammen med ham zoomede vi helt ind på disse emner.

I videoen nedenfor kan du se hvad Thomas syntes om kurset, hans refleksioner og udvikling efterfølgende, plus hans anbefalinger til dem der interesserede i kurset. Se med!

Tid og sted

Pris

Prisen omfatter

 • De fire moduler (7 dage)

 • Komplet uddannelseskompendium

 • Certifikat ved bestået uddannelsesforløb

 • Hogan Assessment

 • Fuld forplejning på modul 1, 3 og 4 + internatophold på Hotel Hesselet på modul 2

 • Mulighed for at tage Professional Agile Leadership / PAL-E certificeringen fra scrum.org (værdi 1.300 DKK)

 • Mulighed for 1:1-coaching med underviser

 • Medlemskab af et faciliteret netværk af ledere fra andre virksomheder der arbejder i en agil kontekst. Der afholdes cirka 2-3 årlige arrangementer

Uddannelsen afholdes to gange årligt. Der er plads til 16 deltagere pr. hold.

Pris pr. deltager 44.900 kr. ekskl. moms.

Det siger de, der har taget uddannelsen

"Fantastisk uddannelse med fantastisk flow og rød tråd. Kæmpe ros til underviserne. Sikke en energi!

Det lykkedes dem at skabe en gruppe, der hele tiden delte viden og sårbarhed… Fantastisk! Jeg synes uddannelsen var enestående og rangerer som nr. 1 ud af alle de kurser og uddannelser, jeg har taget. TAK!"

Lars Medom Engelsted

CCO
Mjølner Informatics

"Uddannelsen har langt oversteget mine forventninger, og vi er kommet rigtig bredt omkring. Jeg kan rigtig godt lide, at det er meget konkret, det vi lærer, så jeg kan tage det direkte med hjem og tage i brug. Jeg har også fået en solid forståelse for de ståsteder, jeg skal bruge som leder i en agil organisation."

Anne-Sofie Rosbjerg Touray

Chapter Lead
Jyske Bank

"Dette er uddannelsen, jeg har drømt om. Forløbet har været så meget mere end jeg havde forventet, og jeg er taknemmelig for at have været en del af det. Jeg mener, at enhver leder, der arbejder i en agil sammenhæng, bør tage denne uddannelse. Efter min opfattelse vil du komme ud på den anden side som en bedre og langt dygtigere agil leder."

Preben T. A. Arentoft

Agil Coach
The Lego Group

"En kæmpe tak for en velforberedt, professional, lærerig, inspirerende og super-interessant uddannelse. En kæmpe anbefaling – denne uddannelse er et must, hvis du vil skabe maksimal værdi i din organisation som leder."

Anders Lonnebjerg

Senior manager, Head of Product Development & Operations Energinet

Er uddannelsen et match med din profil?

Der er ikke noget værre end et par bukser eller en uddannelse, der slet ikke passer!
Bliv ringet op af Camilla Linnemann, Head of Relations i Syndicate, og find ud af om ALiP og dig er et godt fit.

Tilmelding

I forbindelse med tilmelding til kurset, foretager vi et interview på ca. 30 minutter.

Tak for din tilmelding.
Vi kontakter dig snarest.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vi kan også skræddersy et forløb med Agile Leadership in Practice til din virksomhed. Udfyld formularen og lad os tage en snak om jeres behov.

Du er også velkommen til at ringe direkte til Camilla Linnemann, Head of Relations, på 61 46 59 25.

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig snarest.
Der er grus i maskineriet! Prøv venligst igen eller kontakt info@syndicate.dk

Om underviserne

Foto af Katrine Hald Kjeldsen

Katrine Hald Kjeldsen

Katrine er agile/lean coach og hjælper hver dag virksomheder på deres agile rejse. Hun startede sin karriere i 2002 som ekstern lektor i Medievidenskab og tog derefter et tilfældigt og heldigt skridt ind i software. Her har hun arbejdet i et væld af sammenbindende roller med afsæt i vidensdeling, kommunikation, facilitering, undervisning og ikke mindst agile.

Desuden er hun selvbestaltet specialist i krøllede hjerner og specialpædagogik.

Nina Lilholt

Nina Lilholt er en erfaren forandringsagent, Agile Coach, Scrum Master og underviser med årelang erfaring i at arbejde med mennesker og forandring i mellemstore og store virksomheder i Danmark.

En god undervisningsdag for Nina er, når folk går ophøjede, klogere og motiverede fra undervisningen. Det gør hun ved at bringe sin egen viden og erfaring i spil, samt sikre en god balance mellem teori, diskussioner og øvelser.