Stadig flere virksomheder vælger Agile som ramme for udvikling af deres produkter. Agile transformationer bør dog altid starte med, at ledelsen bliver klædt virkeligt godt på. Det sker bare sjældent.
Agile er et paradigmeskifte, som kræver ny indsigt og kilometer i benene. Som leder kan du nemt føle dig usikker på, hvordan du skal agere. Denne uddannelse går ud på at give dig den forståelse og den træning, du har brug for i praksis.
Som deltager vil du blive udfordret igennem hele uddannelsesforløbet. Og du vil gennemgå en personlig udvikling, der bidrager til at opbygge den ballast og ro, du har brug for i din rolle som leder i en agil kontekst.
Uddannelsen er skræddersyet til dig, der er leder i en virksomhed og bruger agile som redskab. Du har personaleansvar for et eller flere teams, der arbejder agilt og vil gerne arbejde med det, du lærer undervejs på uddannelsen.
Efter uddannelsen:
På første halvdel af modul 1 arbejder vi med fundamentet for agile og det empiriske mindset. Vi taler om, hvornår og hvorfor agile giver mening. Desuden tager vi et grundigt dyk ned i vores organisatoriske arv og undersøger, hvilke logikker der ligger til grund for den traditionelle organisation – og hvilke af dem vi skal efterlade/tage med videre.
På anden havdel af modul 1 arbejder vi med den agile organisation ud fra overbevisningen om, at alle ledere har brug for at vide ”what great looks like”. Så hvad er den agile organisations centrale kendetegn? Og hvordan adskiller agil ledelse sig fra traditionel ledelse?
På dette modul sætter vi fokus på det personlige lederskab.
Hvorfor er personligt lederskab vigtigt i en agil organisation? Hvad gør du (bevidst eller ubevidst), der fremmer eller hæmmer agile teams? Hvorfor har vi som mennesker så svært ved at fokusere på værdiskabelse, når vi bliver udfordret på vores sociale tryghed? Hvordan kan vi ændre egen og andres adfærd?
Din organisation er ikke en maskine. Den er et komplekst system, som du kan påvirke, hvis du kan se dens mønstre og genkende dens mekanismer. På dette modul undersøger vi i særlig grad, hvordan du kan optimere betingelserne for team-autonomi igennem ledelse, design og psykologisk sikkerhed.
Modul 4 er vores eksamensdag. Med udgangspunkt i pointerne fra din opgave skal du afholde et oplæg på 15 minutter. Herefter vil du modtage struktureret feedback fra dine medkursister og undervisere.
De fire moduler (7 dage)
Komplet uddannelseskompendium
Certifikat ved bestået uddannelsesforløb
Hogan Assessment
Fuld forplejning på modul 1, 3 og 4 + internatophold på Hotel Hesselet på modul 2
Mulighed for at tage Professional Agile Leadership / PAL-E certificeringen fra scrum.org (værdi 1.300 DKK)
Mulighed for 1:1-coaching med underviser
Medlemskab af et faciliteret netværk af ledere fra andre virksomheder der arbejder i en agil kontekst. Der afholdes cirka 2-3 årlige arrangementer
Uddannelsen afholdes to gange årligt. Der er plads til 16 deltagere pr. hold.
Der er ikke noget værre end et par bukser eller en uddannelse, der slet ikke passer!
Bliv ringet op af Camilla Linnemann, Head of Relations i Syndicate, og find ud af om ALiP og dig er et godt fit.
I forbindelse med tilmelding til kurset, foretager vi et interview på ca. 30 minutter.
Vi kan også skræddersy et forløb med Agile Leadership in Practice til din virksomhed. Udfyld formularen og lad os tage en snak om jeres behov.
Du er også velkommen til at ringe direkte til Camilla Linnemann, Head of Relations, på 61 46 59 25.
Isabel har arbejdet med ledelsesudvikling de seneste 12 år i forskellige større danske virksomheder. Hun har arbejdet med ledelse på alle niveauer fra aspirerende ledelsestalenter til executive ledere.
Isabel er specialiseret i agil ledelse med særligt fokus på det personlige lederskab og det skifte det kræver at gå fra leder i en klassisk hierakisk organisation til at kunne motivere og enable agile teams.
Katrine er agile/lean coach og hjælper hver dag virksomheder på deres agile rejse. Hun startede sin karriere i 2002 som ekstern lektor i Medievidenskab og tog derefter et tilfældigt og heldigt skridt ind i software. Her har hun arbejdet i et væld af sammenbindende roller med afsæt i vidensdeling, kommunikation, facilitering, undervisning og ikke mindst agile.
Desuden er hun selvbestaltet specialist i krøllede hjerner og specialpædagogik.