BESTSELLER styrker medarbejdernes kompetencer med ‘flipped learning’

Flere medarbejdere i BESTSELLER TECH har gennemgået et længere forløb med ’flipped learning’, hvor de har vekslet mellem online-undervisning på egen hånd og fysiske workshops sammen med kolleger. Det hele faciliteret af Syndicate.

Gorm Ruge

Journalist

gru@syndicate.dk

3

min. læsetid

April 26, 2023

Product Owners og Scrum Masters hos BESTSELLER TECH har i løbet af et år indtaget en stærk cocktail helt uden at blive fulde på andet en ny viden.

Konceptet kalder Syndicate for Agile Onboarding, og i dette tilfælde har det været en cocktail, der har bestået af et solidt mix af online-undervisning blandet op med en god sjat fysiske sessioner, hvor teorien fra online-forløbene er blevet diskuteret med kollegerne og koblet sammen med hverdagens udfordringer.  

BESTSELLER TECH, der er en del af den store BESTSELLER-koncern, har ansvaret for drift og udvikling af alle koncernens digitale platforme – lige fra den enkelte arbejdscomputer til store komplekse lagersystemer.

Her fortæller Anne Engholm, Senior People Business Partner i BESTSELLER TECH, om forløbet med uddannelse af 30 Product Owners og 15 Scrum Masters på tværs af lande og lokationer i Brande, Aarhus og Malaga. Alle Product Owners fik i et år adgang til et streamet online-univers med kurserne Product Owner Online og Product Discovery Online. Det samme gjorde alle Scrum Masters bare til kurserne Scrum Master Online og Kanban Online.

Det passede som fod i hose med de to kompetence-spor, som BESTSELLER TECH opererer med: Product Mastery og Agile Mastery.

Udover adgang til e-learning, så blev der også knyttet en underviser af kød og blod til hvert spor, som faciliterede workshops og undervisning, når Scrum Masters og Product Owners mødtes fysisk i Aarhus.

Hvorfor gik I i gang med så omfattende et undervisningsprogram?

”BESTSELLER TECH var gået agilt ca. 5 år tidligere, og vi havde gennemgået en stor vækst med en masse nye kolleger, der ikke havde samme vidensniveau eller forudsætninger, som de, der havde været med fra begyndelsen. Det blev tydeligt for os, at det måtte vi gøre noget ved. Og så skadede det jo heller ikke for dem, der havde lært tingene tidligere, at få det genopfrisket”, fortæller Anne Engholm.  

Hvordan var forløbet?

”Du kan sende folk på kurser og uddannelser – og det har vi også gjort i BESTSELLER – hvor du lærer noget om den perfekte verden. Men for os var det vigtigt, at den virkelige verden også blev en del af undervisningen. Derfor fungerede det rigtigt godt med en kombination af teori, som folk havde forberedt sig på via video, inden de mødte op til de fysiske sessions, hvor vi så kunne diskutere teori i forhold til virkeligheden her i BESTSELLER”

Hvad har I fået ud af det?

”Vi har fået flere ting ud af det. Det fik nye folk klædt godt på, og det har givet dem et safe space, hvor de åbent kan få luft for det, de synes er svært. Det har også givet et langt stærkere community for vores Product Owners og vores Scrum Masters, der samtidig har fået et fælles sprog, så vi er enige om begreberne – hvilket gør det langt nemmere at tale sammen. Vi har fået et fundament, som vi sammen kan vokse fra.

Allervigtigst så har det givet os læring i kontekst. I modsætning til at tage på et traditionelt kursus, hvor du kommer hjem, og det har været godt, men den nye skruetrækker, du har fået med i værktøjskassen, der passer kærven desværre ikke helt til den virkelighed, du er i.”

Har du et godt råd til organisationer, der skal i gang med et forløb?

"Mit råd vil være, at de skal involvere sig. Du kan have et fint forløb på et højt teoretisk niveau uden involvering. Men vil du ramme den lige i rumpen, så kræver det involvering og dialog med underviserne fra Syndicate. De er virkeligt dygtige, men de kan jo ikke vide, hvis vi fx har brugt lang tid internt på at diskutere roadmaps, så er der jo ingen grund til at de møder op og holder en workshop om det emne.

Vi har løbende haft en god dialog med underviserne, så de har kunne tilrettelægge undervisningen, så den passede præcis til vores virkelighed."

Endnu mere guf til din hjerne og karriere