Hvad sker der, når man sender 60 ledere fra samme virksomhed på den samme uddannelse?

60 ledere i Jyske Banks udviklingsorganisation har været på uddannelsesforløbet Agile Leadership in Practice (ALiP). Her svarer Chapter Lead, Anne-Sofie Rosbjerg Touray på, hvad hun og banken har fået ud af forløbet.

Gorm Ruge

Journalist

gru@syndicate.dk

2

min. læsetid

June 16, 2022

Hvordan har ALiP været?

”Det har været fantastisk. Uddannelsen har langt oversteget mine forventninger, og vi er kommet rigtig bredt omkring.

Det har været vellykket at veksle mellem undervisning i et par dage, og så tilbage til hverdagen. På den måde er vi blevet tvunget til at prøve nogle praktikker af mellem modulerne.

Jeg kan rigtig godt lide, at det er meget konkret, det vi lærer, så jeg kan tage det direkte med hjem og tage i brug.”

Hvad har du taget med fra uddannelsen?

”Jeg har fået en solid forståelse for de ståsteder, jeg skal bruge som leder i en agil organisation.

Helt konkret er jeg nu blevet bevidst om, hvornår jeg skal tage et ståsted som fx mentor – eller hvornår jeg mere skal være i en faciliterende rolle. Det kan også være, at situationen kalder på, at jeg coacher mere. Jeg har mærket en tydelig forandring på det i min hverdag efterfølgende.

Tidligere har jeg ikke brugt meta-dimensionen så meget, men jeg har nu fået blik for, hvad det kan gøre, hvis du ser på problemstillingen fra et meta-perspektiv.”

Hvad betyder det, at I har været mange ledere afsted fra samme virksomhed?

”For os, ledergruppen i Jyske bank, har det været helt fantastisk at komme tættere sammen. Forløbet har været grundlag for, at vi i øvrigt har fået en lang større indsigt og tillid blandt de 20 ledere på hvert hold, og vi har brugt hinanden utrolig meget efterfølgende i forhold til at diskutere ledelse generelt.

Vi har fået en fælles agil referenceramme på samme tid, og det har ændret rigtig meget i organisationen. Det har virkelig givet noget sammenhold og nogle utroligt konstruktive dialoger."

Hvordan har underviserne været?

"Underviserne er sindssygt dygtige på den fede nørdede, faglige måde. De formår at skabe et stort engagement, og det er tydeligt i alle led af uddannelsen, at de brænder for det."

Uddannelsen Agile Leadership in Practice er også en åben uddannelse, som alle ledere kan tilmelde sig på tværs af virksomheder, så du samtidig kan udvide dit netværk.

👉 Læs mere og se, hvornår næste ALIP-hold begynder

Endnu mere guf til din hjerne og karriere